Taas saab taotleda toetust eestikeelse kõrgkooliõpiku koostamiseks

Kuni 4. detsembrini saab taotleda toetust eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostamiseks. Toetus võimaldab anda välja õpiku, mis täidab olulise lünga kõrgharidusõppes ning hoiab au sees eesti teaduskeelt ja terminivara.

Toetuse abil saab avaldada kõigi valdkondade tervikkäsitlusi, mis on digitaalselt kättesaadavad ja avatud litsentsiga. Loodav õpik peaks vastama kõrgkoolis välja selgitatud valdkondlikele vajadustele ning toetama õpet ühel, eelistatult mitmel õppekaval või -suunal. Toetusele saab kandideerida ka tõlkeõpiku projektiga. Kavandi saab esitada projektijuht või autor koostöös kõrgkooliga.

Haridus- ja Teadusministeeriumi keelepoliitika osakonna juhataja Andero Adamson märkis, et Eesti ülikoolid ja teadusasutused on ainsad kohad maailmas, kus arendada eesti teaduskeelt. „Eesti teaduskeele ja terminivara jaoks on hädavajalikud eestikeelsed kõrgkooliõpikud. Kutsun kõrgkoole üles neid looma ja selleks ka toetust taotlema,“ ütles Adamson.  

Programm „Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2018–2027“ on jätk riiklikele programmidele „Eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostamine ja väljaandmine 2008–2012“ ja „Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2013–2017“. Programmi koordineerib Eesti Keele Instituut.

Lisainfo taotlusvooru kohta ning ülevaade hiljuti toetatud õpikuprojektidest ja juba välja antud eestikeelsetest kõrgkooliõpikutest asub Eesti Keele Instituudi kodulehel.

Lisateave

Kairi Janson, EKI koordineerija-terminoloog

kairi.janson@eki.ee